Puterea lui 1%

Se spune că orice călătorie, oricât de lungă, începe cu un singur prim pas. Ceea ce este adevărat și în antreprenoriat, pașii mici dar constanți fac diferența.

Majoritatea oamenilor își stabilește obiective mărețe pentru a-și asigura succesul, dar de cele mai multe ori ignoră principala diferență între succes și eșec, acțiunea consistentă.

Obiectivele importante nu aduc rezultate imediate, iar când progresul înregistrat este lent, majoritatea renunță.

Care este secretul oamenilor de succes? Schimbările mici, pozitive, consistente, realizate zilnic, pe o perioadă lungă de timp. Este o cursă lentă, dar constantă, nu este pentru cei care nu au răbdare, dar rezultatele merită așteptarea.

Jeff Olson, autorul “The Slight Edge”, crede în puterea lui 1%.

Cum ar fi să-ți crești efortul depus la muncă, la sală de gimnastică, timpul pe care îl aloci lecturii sau studiului cu doar 1%? Reprezintă doar o mică modificare a programului tău actual, dar care aplicată zi de zi, conduce la dublarea sau chiar triplarea realizărilor tale. Adăugând 1% în fiecare zi la o activitate, într-un an vei fi adăugat 365%, adică o îmbunătățire de 3,5 ori.

Etapele pe care trebuie să le urmezi, în viziunea lui Jeff Olson sunt:

-notează-ți obiectivul principal

-definește o metodă simplă prin care să stabilești dacă obiectivul tău a fost realizat

-dezvoltă un plan de acțiune și stabilește pașii pentru un an, un trimestru, o lună, o săptămână și pentru fiecare zi. Tendința este să te concentrezi pe planurile pe termen lung, dar prioritare trebuie să fie activitățile zilnice.

-monitorizează într-o agendă progresul, la intervale regulate de timp.

Partea grea nu este să îți crești efortul depus cu 1%. Este nerăbdarea și lipsa rezultatelor imediate, care te pot face să renunți. Însă, dacă urmărești rezultate rapide nu te aștepta la realizări importante.

Dacă scopul tău este să construiești ceva durabil, încearcă să depui un efort suplimentar de 1% în orice activitate ți-ai propus să faci chiar de astăzi.

Lasă un răspuns

Sidebar: