Articole din categoria Networking

Smile. It confuses people. :)

“Sunt un optimist incurabil. Mă ajută să mă concentrez asupra viitorului, când lucrurile s-ar putea să nu meargă și să încerc să găsesc o soluție oricărei probleme.

Dacă conduci o echipă, pozitivitatea este o influență care se manifestă de la conducere în jos și poate fi un motivator deosebit pentru echipa ta. Persoanele pozitive nu au o zi bună; ele o fac bună. Sfaturile mele pentru o perspectivă pozitivă sunt: poartă un zâmbet în orice moment; caută binele din lume; fii proactiv în fața problemelor; vizualizează limbajul pe care o foloseşti; și spune da, mai degrabă decât nu – doar așa mi-am primit, până la urmă, porecla Dr. Da!”

Read More „Smile. It confuses people. :)”

Networking up sau cum să stabilești relații peste nivelul tău

Ce ai spune dacă pentru anul 2019 ți-ai stabili un obiectiv ambițios și în ceea ce privește networkingul?

Un vechi proverb spune “Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești.” Cu alte cuvinte, dacă ai planuri mărețe în carieră, trebuie să stai în preajma oamenilor de succes. Cum se traduce asta în networking? Prin networking up, adică construirea de relații cu persoane peste nivelul tău, care dispun de influența și de contactele ce te pot ajuta să evoluezi, să-ți dezvolți afacerea.

Read More „Networking up sau cum să stabilești relații peste nivelul tău”

Povestea ta nu este despre tine

Ora 8 dimineața într-o zi de marți, la întâlnirea grupului BNI. Vreo 20 de perechi de ochi ațintiți asupra vorbitorului dau semne de surpriză, urmate de câteva secunde de liniște și priviri meditative-uimite-confuze.

“Vă provoc să vă imaginați că puteți desface realitatea în mai multe bucăți pe care apoi să le puteți rearanja după bunul plac, astfel încât să obțineți o realitate nouă, favorabilă dumneavoastră, care să vă servească unui scop anume.”

Read More „Povestea ta nu este despre tine”

2 alegeri care te pot face un networker profesionist

„Racordorul meu de rachete e de școală veche, din Lumea Veche, un artist ceh pe nume Roman. E cel mai bun și așa trebuie să fie: un racordaj poate face diferenţa într-un meci, iar un meci poate face diferenţa într-o carieră, iar o carieră poate face diferenţa în nenumărate vieţi. Când scot o rachetă nouă din geantă și încerc să rezolv un meci, tensiunea ei poate valora sute de mii de dolari. Pentru că joc pentru familia mea, pentru fundaţia mea caritabilă, pentru școala mea, fiecare racordaj e ca un cablu în motorul unui avion. Date fiind toate cele pe care nu le pot controla, sunt obsedat de puţinele lucruri pe care le pot controla, iar tensiunea rachetei este un asemenea lucru.” (Open. O autobiografie – Andre Agassi)

Profesioniștii în orice domeniu aleg cu mare atenție instrumentele cu care fac performanță. Read More „2 alegeri care te pot face un networker profesionist”

Networking. Net… ce?

Tu cum stai cu timpul? – mă întreabă unele persoane cu care mă întâlnesc în cursul săptămânii.
Păi… fiind o combinație de mamă singură, antreprenor, amică, bucătăreasă, menajeră, partener de joacă (cel puțin), nu prea pot spune că stau. De obicei, dacă nu dorm, sigur sunt în mișcare cu timpul.

Însă știu că nu ești aici ca să citești despre provocările mele de zi cu zi, așa că, lăsând gluma la o parte, te întreb și eu:
Tu cum stai (sau te miști) cu timpul? Cum folosești timpul în afacerea ta? În ce îți investești timpul pentru ca afacerea ta să crească?

Networking

Read More „Networking. Net… ce?”

Petrecerile de Crăciun – ghid de supraviețuire

Spre bucuria unora, spre exasperarea altora, s-a dat startul acelei perioade din an când cuvintele cheie sunt Secret Santa, cadouri, și bineînțeles Petrecere de Crăciun.

Petrecerea de la birou, reuniunea cu membrii grupului de networking, un cocktail în scop caritabil, sunt fie ocazii de a socializa și de a te distra, fie obligații pe care trebuie să le bifezi. Totul depinde de cum privești și abordezi lucrurile.

Dacă faci parte dintre cei care atunci când primesc o invitație la o nouă petrecere “Winter Wonderland” sau “Disco” (corporatiștii știu despre ce vorbesc), se transformă într-un mic Grinch, poate a venit momentul să încerci o abordare diferită.

Read More „Petrecerile de Crăciun – ghid de supraviețuire”

Când arta întâlnește networkingul

La ce evenimente de networking mai mergem? Agenda s-a încărcat cu tot felul de inițiative care mai de care mai interesante însă timpul este limitat și extrem de prețios, așa că, o selecție se impune.

Dincolo de evenimentele de business care au devenit și ele din ce în ce mai specializate, apar și tot felul de alte ”happenning-uri” tot mai interesante care combină în mod inedit discuțiile de business alte experiențe senzoriale: degustări de vinuri, experiențe gastronomice, vizionări de piese de teatru sau expoziții de artă.

Read More „Când arta întâlnește networkingul”

Mike Drăghici este un tânăr antreprenor român, co-fondator al Artfirst, un concept inovator care a creat și continuă să adune oameni talentați într-o comunitate de artiști din dorința de a da tuturor talentelor oportunitatea de a fi descoperite, în cadrul unei expoziții de artă care ofera atât expozanților cât si celor avizi de frumos, o experiență unică și de neuitat. Pasiunea pentru artă este nu numai expusă dar și explicată prin viu grai de către artiștii care de fiecare dată se despart cu greu de creațiile proprii dar sunt totodată pregatiți pentru a picta, sculpta sau scrie o nouă poveste…

www.artfirst.ro/contact@artfirst.ro

Cei mai buni prieteni sunt cei care oferă sprijin necondiționat. De ce nu am avea același tip de relații și în afaceri?

N-am să uit niciodată seara în care m-am îndrăgostit de tango. După ce dansasem la curs ceea ce mi s-a părut cel mai minunat dans din existență (chiar dacă dansam doar de câteva luni și, în principiu… salsa), am stat toată noaptea să mă uit la video-uri pe YouTube.

Sunt 10 ani de atunci, iar tangoul este parte din viața mea și înseamnă pentru mine prieteni, încredere, comunitate, pasiune, călătorii, a oferi. Cel puțin.

Read More „Cei mai buni prieteni sunt cei care oferă sprijin necondiționat. De ce nu am avea același tip de relații și în afaceri?”

Eviți să mergi la evenimente de networking? Oare de ce?

Ești invitat la evenimente dar găsești tot timpul o scuză bună să nu mergi? Ești curios ce se întâmplă la întâlnirile de networking, crezi că te-ar putea ajuta în afacerea ta și cu toate astea nu ai participat nicioadată până acum la una?

Oare de ce evităm uneori să facem networking?

Read More „Eviți să mergi la evenimente de networking? Oare de ce?”

Nu lua lucrurile personal

De câte ori când ai simțit că cei din jur nu te tratează corect sau cu respectul cuvenit,  primul impuls a fost să te învinovățesti pe tine pentru comportamentul lor și să-ți răscolești mintea încercând să-ți dai seama unde ai greșit? Asta înseamnă să iei lucrurile personal, o atitudine epuizantă din punct de vedere emoțional și care, în timp îți clatină serios respectul de sine.

Ce poți face pentru a schimba asta?

Read More „Nu lua lucrurile personal”

Sidebar: