Evenimente de networking plictisitoare sau doar participanți plictisiți?

Networkingul este în primul rând despre a fi “interesat”, nu despre a fi “interesant”. Este despre a cunoaște alți oameni, a afla cât mai multe despre ocupația, afacerea, preocupările lor.

Deci, dacă te plictisești la un eveniment de networking înseamnă că tu nu-l abordezi așa cum trebuie.

Ce trebuie să faci pentru ca totul să fie mai interesant?

  • Explorează încăperea și fă cunoștință cu cât mai multe persoane. Nu te sfii să pui întrebări:

Cu ce te ocupi?

Ce îți place cel mai mult la ceea ce faci?

Ce noutăți au apărut în domeniul tău?

Ce te-a determinat să începi afacerea?

Cu ce provocări te-ai confruntat?

Ai mai participat la astfel de evenimente?

Documentează-te puțin înainte de eveniment asupra participanților, cine sunt, cu ce se ocupă pentru a-ți fi mai ușor să începi o conversație.

De asemenea, poți începe dialogul menționând cum ai aflat despre eveniment, cum ți se pare locația sau alte evenimente similare la care ai participat recent.

  • Stabilește-ți un obiectiv de îndeplinit. De exemplu: să faci cunoștință cu 10 persoane sau să porți o conversație și să pui bazele unei relații cu anumiți participanți.
  • Poți participa alături de un prieten dacă crezi că îți va fi mai ușor să eviți momentele stânjenitoare când rămâi fără un partener de conversație.
  • Îmbracă-te pentru succes. Uită de plictisitorul costum negru. Poartă sacoul preferat, o cravată colorată, un colier statement etc. Când știi că arăți fabulos vei intra cu mult mai multă încredere într-o încăpere și altfel va decurge întreaga zi.
  • Cu toate că este important să menții o atitudine profesională, împărtășirea câtorva lucruri personale despre tine, poate fi o metodă grozavă de a stabili noi relații.

Networkingul nu înseamnă doar un schimb de cunoștințe și experiență. Acest lucru îl poți realiza foarte ușor cu ajutorul platformelor digitale. Networkingul implică și o parte emoțională, o conexiune ce are loc când dezvolți o relație cu cineva, față în față. Interesul sincer față de cel cu care porți o conversație poate deschide inimi și crea legături puternice.

Și totuși există evenimente de la care poți pleca liniștit fără a pierde nimic? Sunt acele evenimente la care observi de la început faptul că organizatorii nu și-au dat interesul să-l promoveze și practic nu ai cu cine să faci networking pentru că nu există participanți. Altfel totul depinde de tine, oriunde există oameni, există povești interesante de descoperit și potențiale relații de dezvoltat, benefice de ambele părți.

Iar dacă vrei să mergi la sigur, alege unul din evenimentele din calendarul nostru, va fi o experiență din care ai multe de învățat.

 

Lasă un răspuns

Sidebar: