Articole din categoria In echilibru

Mulțumesc pentru invitație, dar…

Cu siguranță de-a lungul timpului ai primit invitații la diverse evenimente, nunți, petreceri etc. la care ai fi preferat să nu participi, dar pentru că ți-a fost teamă să nu lezezi sentimentele gazdei, te-ai văzut nevoit să iei parte. Dacă ai avut noroc, uneori s-a dovedit că până la urmă ai făcut alegerea potrivită, și chiar te-ai simțit mai bine decât te-ai fi așteptat. Dar, de cele mai multe ori ți-ai petrecut întreaga seară regretând lucrurile mai plăcute sau relaxante pe care le-ai fi putut face în schimb.

Dacă în viitor vrei să eviți astfel de situații, dar totodată să nu pari nepoliticos, poți să ai în vedere câteva metode prin care să refuzi cu grație o invitație.

Read More “Mulțumesc pentru invitație, dar…”

E vară, e soare…e momentul perfect pentru networking

Temperatura în termometre crește pe zi ce trece și toată lumea e cu gândul la vacanță, însă contrar așteptărilor, nu înseamnă că oportunitățile de networking scad.

Vara poți participa la diferite activități, care pot ascunde șanse de networking nebănuite, unde poți cunoaște oameni noi și discuta despre posibile colaborări.

Este momentul din an cel mai la îndemână, dar din păcate cel mai puțin utilizat pentru networking. Majoritatea afacerilor tind să încetinească ritmul în această perioadă, ceea ce înseamnă șansa de a te întâlnii cu oameni mai puțin ocupați și stresați. În plus, fiind și perioada concediilor, majoritatea au o dispoziție mai bună și sunt mai predispuși să răspundă pozitiv unei conversații prietenoase.

Read More “E vară, e soare…e momentul perfect pentru networking”

Take a break

Îți aduci aminte când te-ai rupt total de muncă ultima dată? Și nu mă refer doar la a-ți lua câteva zile de concediu, ci la o pauză totală în cursul căreia să nu te mai gândești deloc la problemele de la serviciu.

Poate te întrebi cum te-ar ajuta o astfel de perioadă de detașare. Simplu. Poți descoperi o perspectivă nouă pentru a aborda o problemă care ți-a dat bătăi de cap de ceva vreme. Sau poți reveni cu bateriile încărcate și mult mai eficient în rezolvarea sarcinilor de zi cu zi. Se știe că atunci când muncești încontinuu, ajungi în timp, să depui de fapt o “muncă falsă” pentru că oricât de mult ai sta la birou rezultatele se vor lăsa așteptate.

Read More “Take a break”

Minimalism în era consumerismului

Este aproape imposibil să nu fi auzit de Marie Kondo, acest guru al organizării care a devenit o senzație mondială învățând oamenii cum să se debaraseze de toate lucrurile inutile din viața lor și să păstreze doar obiectele care le aduc cu adevărat bucurie.

Cărțile ei, “Magia Ordinii” și “Bucuria Ordinii” s-au vândut în milioane de exemplare în toată lumea, iar lansarea emisiunii pe Netflix, “Tidying up with Marie Kondo” a produs efecte vizibile, cu o creștere a donațiilor cu peste 40% către magazinele de tip Goodwill din SUA.

Este însă acest tip de eliberare de obiectele inutile, de detașare de lucrurile materiale, doar o nouă modă, un moft al milenialilor, sau chiar funcționează, având efecte la un nivel mai profund în viețile noastre?

Read More “Minimalism în era consumerismului”

Mă numesc….. și sunt un workaholic

Am putea presupune că evoluția tehnologiei din ultimii ani ne simplifică viața, însă pentru majoritatea efectul este unul contrar. Laptopul, tableta și smartphone-ul ne dau posibilitatea să lucrăm de oriunde, oricând, astfel încât granița serviciu – timp liber s-a estompat din ce în ce mai mult.

Numai gândește-te de câte ori ai răspuns la e-mail-uri în ultimul concediu sau când a trecut o zi întreagă liberă fără să vorbești la telefon în interes de serviciu. Iar atunci când ai propria afacere, acasă devine practic al doilea birou, iar parola de wifi dintr-un hotel primul lucru pe care vrei să-l afli într-o vacanță.

Read More “Mă numesc….. și sunt un workaholic”

2019 la start

A început un an nou și indiferent dacă ți-ai propus sau nu să-ți faci o listă cu obiective pentru 2019, social media ți-a invadat feed-ul mai mult ca niciodată cu citate motivaționale sau sfaturi pentru un nou început. Este practic imposibil să nu fi citit măcar o dată în ultima zi din an: “Tomorrow is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.”
Ce simți când citești un astfel de sfat? Dorința de a pune pe hârtie propriile planuri și visuri pentru noul an sau doar iritare și frustrare când te gândești la listele din anii precedenți rămase în mare parte nebifate?
Reprezintă cu adevărat primele zile din an un nou început? Avem nevoie de această schimbare a unei cifre pentru a începe o nouă etapă în viața noastră în care să mâncăm mai sănătos, să mergem la sală, să citim mai mult, să economisim mai mulți bani, să ne urmăm pasiunile? Depinde doar de noi dacă vrem să folosim acest reper pentru a ne reseta planurile pentru anul ce tocmai începe.

Read More “2019 la start”

Stresul, partener de viață și la bine și la greu?

Știai că în anumite situații stresul îți poate fi un aliat? Știi cum îl poți combate atunci când simți că te copleșește, că îți afectează eficiența la muncă și sănătatea?

Ivan Misner, fondatorul BNI, cea mai mare rețea de business networking din lume, diferențiază două tipuri de stres: “stresul bun” vs “stresul rău”.

“Stresul bun” este, de cele mai multe ori, benefic deoarece te ajută să te concentrezi pentru a-ți atinge obiectivele personale și profesionale. Un exemplu în acest sens, cu care sigur te-ai întâlnit, îl reprezintă termenele limită- te determină să-ți canalizezi întreaga energie pentru a obține rezultatul dorit la timp. Avantajul este că acest tip de stres se manifestă doar pe perioade determinate de timp.

Read More “Stresul, partener de viață și la bine și la greu?”

Când emoțiile preiau controlul…respiră adânc și numără până la 5

De câte ori nu ai simțit că explodezi pur și simplu în timpul unei conversații tensionate cu un coleg de echipă sau cu un partener de afaceri? Orice cuvânt al acestuia este o amenințare directă la adresa felului tău de a vedea lucrurile, puterii sau poziției pe care o deții. Uneori nici nu mai auzi ce spune dar crezi că totul este împotriva ta.

Read More “Când emoțiile preiau controlul…respiră adânc și numără până la 5”

timp
Ai suficient timp?

Un lider pe care îl respect spune că nu există echilibru între viața personală și cea profesională.

Este foarte la modă să căutăm acest echilibru în sisteme din afara noastră. O puzderie de workshopuri, seminarii, cărți, caiete, flori, fete, filme sau băieți ne promit acest echilibru.

Atunci, cum facem?

Read More “Ai suficient timp?”

Sidebar: