Articole din categoria In echilibru

2019 la start

A început un an nou și indiferent dacă ți-ai propus sau nu să-ți faci o listă cu obiective pentru 2019, social media ți-a invadat feed-ul mai mult ca niciodată cu citate motivaționale sau sfaturi pentru un nou început. Este practic imposibil să nu fi citit măcar o dată în ultima zi din an: “Tomorrow is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.”
Ce simți când citești un astfel de sfat? Dorința de a pune pe hârtie propriile planuri și visuri pentru noul an sau doar iritare și frustrare când te gândești la listele din anii precedenți rămase în mare parte nebifate?
Reprezintă cu adevărat primele zile din an un nou început? Avem nevoie de această schimbare a unei cifre pentru a începe o nouă etapă în viața noastră în care să mâncăm mai sănătos, să mergem la sală, să citim mai mult, să economisim mai mulți bani, să ne urmăm pasiunile? Depinde doar de noi dacă vrem să folosim acest reper pentru a ne reseta planurile pentru anul ce tocmai începe.

Read More „2019 la start”

Stresul, partener de viață și la bine și la greu?

Știai că în anumite situații stresul îți poate fi un aliat? Știi cum îl poți combate atunci când simți că te copleșește, că îți afectează eficiența la muncă și sănătatea?

Ivan Misner, fondatorul BNI, cea mai mare rețea de business networking din lume, diferențiază două tipuri de stres: “stresul bun” vs “stresul rău”.

“Stresul bun” este, de cele mai multe ori, benefic deoarece te ajută să te concentrezi pentru a-ți atinge obiectivele personale și profesionale. Un exemplu în acest sens, cu care sigur te-ai întâlnit, îl reprezintă termenele limită- te determină să-ți canalizezi întreaga energie pentru a obține rezultatul dorit la timp. Avantajul este că acest tip de stres se manifestă doar pe perioade determinate de timp.

Read More „Stresul, partener de viață și la bine și la greu?”

Când emoțiile preiau controlul…respiră adânc și numără până la 5

De câte ori nu ai simțit că explodezi pur și simplu în timpul unei conversații tensionate cu un coleg de echipă sau cu un partener de afaceri? Orice cuvânt al acestuia este o amenințare directă la adresa felului tău de a vedea lucrurile, puterii sau poziției pe care o deții. Uneori nici nu mai auzi ce spune dar crezi că totul este împotriva ta.

Read More „Când emoțiile preiau controlul…respiră adânc și numără până la 5”

timp
Ai suficient timp?

Un lider pe care îl respect spune că nu există echilibru între viața personală și cea profesională.

Este foarte la modă să căutăm acest echilibru în sisteme din afara noastră. O puzderie de workshopuri, seminarii, cărți, caiete, flori, fete, filme sau băieți ne promit acest echilibru.

Atunci, cum facem?

Read More „Ai suficient timp?”

National Director, BNI România

Sidebar: