E vară, e soare…e momentul perfect pentru networking

Temperatura în termometre crește pe zi ce trece și toată lumea e cu gândul la vacanță, însă contrar așteptărilor, nu înseamnă că oportunitățile de networking scad.

Vara poți participa la diferite activități, care pot ascunde șanse de networking nebănuite, unde poți cunoaște oameni noi și discuta despre posibile colaborări.

Este momentul din an cel mai la îndemână, dar din păcate cel mai puțin utilizat pentru networking. Majoritatea afacerilor tind să încetinească ritmul în această perioadă, ceea ce înseamnă șansa de a te întâlnii cu oameni mai puțin ocupați și stresați. În plus, fiind și perioada concediilor, majoritatea au o dispoziție mai bună și sunt mai predispuși să răspundă pozitiv unei conversații prietenoase.

Chiar dacă vara se organizează în general mai puține evenimente de networking profesioniste sau cu mai puțini participanți, trebuie să vezi totul în termeni de calitate versus cantitate.

În plus, este momentul ideal să participi și la un altfel de evenimente: acțiuni de voluntariat, diferite cursuri interesante, concerte în aer liber, brunch-uri etc. În acest mod poți cunoaște oameni direct implicați în acțiuni care le face plăcere, deci într-o dispoziție bună și mai deschiși decât de obicei să stabilească noi relații.

Pentru asta trebuie să fii la rândul tău deschis să cunoști oameni care nu fac parte neapărat din sfera ta de activitate. Niciodată nu știi ce vei descoperi până nu discuți cu cineva, idei noi, inspirație pentru a rezolva anumite situații cu care te confrunți sau că printre cunoștințele lor se află și persoana cu care îți dorești să colaborezi.

Acum este momentul perfect și să te întâlnești cu toți cei cu care ai tot amânat, foști colegi, persoane pe care le-ai cunoscut la evenimente anterioare, adică follow up.

Însă, pe lângă principiile generale de networking trebuie să ții seama de o serii de reguli nescrise. Evenimentele din această perioadă sunt mai informale, iar cei care participă își doresc de obicei să se distreze și să uite de muncă. Așa că și abordarea ta trebuie să fie una potrivită. Pune întotdeauna accentul într-o conversație pe persoana din fața ta, arată-ți interesul sincer de a afla mai multe despre el. Dacă nu ești întrebat, nu menționa ceea ce faci tu sau ce îți dorești.

Oportunități pentru afacerea ta se pot ascunde peste tot, dar chiar și sub lumina puternică a soarelui de vară, nu se vor revela singure. Cheia este Networkingul. Așa că vara asta părăsește confortul sezlongului și amestecă-te în mulțime.

 

Lasă un răspuns

Sidebar: