Articole din categoria Antreprenoriat

Decizii? Dă cu banul!

Te provoc la un exercițiu de imaginație: gândește-te care este cel mai bun client al tău și imaginează-ți că este cel care îți susține afacerea în proporție de 90%. Acest client vine azi și îți spune că nu mai poate colabora cu tine. Ce se întâmplă cu tine și afacerea ta? Ai soluția salvatoare într-un astfel ce caz? Ce decizii iei? Și, mai ales, de ce?

Read More „Decizii? Dă cu banul!”

Fără să fim negativiști, și NU are puterea lui

De câte ori nu ți s-a întâmplat să fii ocupat până peste cap cu propriile proiecte, dar să nu poți refuza un coleg care te roagă să-l ajuți? Sau să accepți să colaborezi cu un partener în ciuda faptului că ai simțit că nu rezonați sau nu împărtășiți aceleași valori, doar pentru că nu ai putut să spui NU.

Indiferent în ce domeniu lucrezi, timpul tău reprezintă o resursă prea prețioasă pentru a o irosi angrenat în proiecte care nu te reprezintă.

Un NU rostit pe tonul potrivit, poate spune despre tine mai multe decât un DA lipsit de convingere. Transmite că ești o persoană directă, care știe să stabilească limite, care impune respect și care își cunoaște foarte bine prioritățile. În acest mod orice DA al tău devine și mai valoros.

Read More „Fără să fim negativiști, și NU are puterea lui”

Cei mai buni lideri sunt și comunicatori înnăscuți

La fotbal, la vreme și la comunicare pare să se priceapă toată lumea….Și totuși, e nevoie de puțin mai mult ca să fii un bun comunicator. Dar de ce e atât de important să comunici bine ? Mai ales atunci când ești în rolul de a conduce oameni, abilitatea de a transmite mesaje care să îii inspire și să îi motiveze este esențială.

Astăzi, mai mult ca niciodată, când angajații valoroși au atât de multe opțiuni, liderii au misiunea dificilă, dar esențială, de a-i conecta la obiectivele companiei, de a le comunica viziunea, așteptările și schimbările dorite.

Ce presupune însă comunicarea, lăsând deoparte ceea ce am învățat cu toții la școală?

Read More „Cei mai buni lideri sunt și comunicatori înnăscuți”

În căutarea Graal-ului…există o formulă magică a succesului?

Îi vezi în reviste, devin personaje de filme, de cărți, sunt oamenii care reușesc tot ce își propun și pentru care totul apare atât de simplu. Cu toții ne întrebăm uneori ce face diferența între oamenii de succes și restul lumii? Ce e în spatele pasiunii, perseverenței și energiei care transformă visurile în realitate?

Travis Bradberry, doctor în psihologie clinică și organizațională, cofondatorul TalentSmart®, lider mondial în furnizarea de teste de inteligență emoțională și de training și coautor al cărților, Leadership 2.0 și The Emotional Intelligence Quick Book, a identificat 11 semne pe care trebuie să le bifezi pentru a ști dacă ești pe calea spre succes.

Read More „În căutarea Graal-ului…există o formulă magică a succesului?”

Brand-ul: oxigenul visului tău

Edmund Hillary este unul din primii doi alpiniști confirmați că ar fi escaladat vârful Everest. Alături de șerpașul său, Tenzing Norgay, Hillary a plantat ferm steagul Commonwealth-ului pe cel mai înalt vârf din lume în 1953.

Înainte însă de urcușul final și intrarea în legendă, Hillary s-a asigurat de două lucruri: că avea provizii suficiente și că se aclimatizase zonei din Nepal.

În prezent pentru a ajunge în vârf ai nevoie să treci prin 6 tabere. Nimeni nu pornește în ziua 1 pentru a ajunge în vârf – peste 200 de alpiniști încă se găsesc pe munte și nu voluntar sau… în viață. Pare lugubru? Este. Dar în același timp este și o lecție despre importanța unei baze solide, a pregătirilor și a respectului acordat obiectivului pe care ți-l setezi.

Read More „Brand-ul: oxigenul visului tău”

Connect Media este o agenție de comunicare vizuală și marketing digital.

Îți oferim o fundație solidă pentru brand-ul tău, te ajutăm să stabilești care este vârful pe care vrei să îl cucerești și îți oferim ruta optimă pentru a ajunge acolo sus.

Ce facem? Construim brand-uri de la zero. Dezvoltăm magazine online intuitive și cu funcționalități de ultimă generație. Lucrăm în campanii de social media pentru evenimente culturale și edituri. Setăm și optimizăm campanii de Google AdWords pentru nume mari din retail. Scriem conținut proaspăt și relevant și îl completăm cu design original și creativ.

Ce facem pentru tine? Îți oferim o fundație solidă pentru brand-ul tău, te ajutăm să stabilești care este vârful pe care vrei să îl cucerești și îți oferim ruta optimă pentru a ajunge acolo sus.

Lansează-ne o provocare and let’s THINK UP.

www.connectmedia.ro

Demisia fără un plan de rezervă: salt în gol fără parașută?

Statisticile, regulile, bunul simț spun că cel mai bine este să nu renunți la un job până când nu ai certitudinea unui alt post. Adevărul este însă că hotărârea de a demisiona înainte sau după ce ai găsit un nou job este una profund subiectivă și personală, pe care trebuie să o iei după ce cântărești cu atenție riscurile și beneficiile celor două opțiuni.

De fiecare dată când te vei gândi la demisie vei simți teamă, cu atât mai mult dacă nu ai nici un plan de rezervă. Dar, oricât de riscant ar fi, sunt anumite situații când este cea mai bună alegere pe care o poți lua.

Read More „Demisia fără un plan de rezervă: salt în gol fără parașută?”

Brandingul înseamnă mai mult decât un logo

Jurnal de conferință. Evenimentele de marketing, advertising, digital, s-au înmulțit în ultima vreme în agenda celor interesați de acest domeniu și de multe ori îmbină într-un mod fericit transmiterea unui conținut de calitate cu o experiență de networking unică, în sensul în care ai ocazia să cunoști specialiști internaționali cu care nu o să te mai intersectezi prea curând. Sentimentul pe care îl ai este că lumea se contectează din ce în ce mai ușor la marile trenduri, că este mai simplu să ai acces la informații sau experiențe extrem de diverse din care poți învăța o sumedenie de lucruri. Cam asta înseamnă să mergi la un eveniment reușit.

Read More „Brandingul înseamnă mai mult decât un logo”

Creativitate sau productivitate? Se poate și una și alta ?

La prima vedere, creativitatea și productivitatea sunt adesea percepute ca două principii opuse ce concurează pentru timpul și munca pe care o depui.

Productivitatea reprezintă dezideratul tuturor oamenilor de afaceri, toate deciziile pe care aceștia le iau, achiziții, angajări, se învârt în jurul ei.

Creativitatea nu poate fi cuantificată sau măsurată, ea există sau nu. Ceea ce este grozav când te gândești la ideile geniale pe care le poate genera, dar mai puțin de dorit când te confrunți cu un termen limită și inspirația se lasă așteptată.

Read More „Creativitate sau productivitate? Se poate și una și alta ?”

Să lucrezi de acasă – oportunități și provocări

Dacă ești un antreprenor la început de drum și ai ales să-ți conduci afacerea de acasă, probabil că ai luat în calcul o serie de avantaje: economisești banii pentru chiria unui birou, ai un program mai flexibil și poți petrece mai mult timp alături de familie.

Dar te-ai gândit și la provocările care apar? Sunt mai multe tentații care îți distrag atenția, este mai greu să-ți păstrezi un program organizat, dar cel mai important este faptul că fiind departe de o comunitate de afaceri, business-ul tău nu are vizibilitate și ai șanse mai mici de a-ți clădi o rețea de relații profesionale.

Read More „Să lucrezi de acasă – oportunități și provocări”

Inevitabilul s-a produs: vacanța s-a terminat, cum ne pregătim pentru revenire?

După zile sau, pentru cei mai norocoși, săptămâni de trezit târziu, stat la plajă, cutreierat orașe noi, petrecut timp cu familia sau prietenii sau pur și simplu lenevit, realizezi că inevitabilul s-a produs, concediul s-a terminat.
Fie că-ți place sau nu, mai devreme sau mai târziu trebui să te întorci la serviciu.
Și dacă te aștepți să începi munca plin de energie și de creativitate, confruntat cu un munte de proiecte rămase în urmă și de emailuri necitite, constați că toată starea ta de bine se destramă rapid și ajungi să fii mai stresat decât erai înainte de vacanță.
Pentru a face tranziția de la vacanță la muncă puțin mai ușoară, ia în calcul câțiva pași.

Read More „Inevitabilul s-a produs: vacanța s-a terminat, cum ne pregătim pentru revenire?”

Sidebar: