Și cu o floare se poate face primăvară

Există o mulțime de articole sau cărți care descriu pașii esențiali pe care trebuie să-i urmăm dacă vrem să ne atingem obiectivele în plan profesional, să avem succes, să ne transformăm în lideri, să uităm de griji etc. Pe scurt, să ne schimbăm viața în bine.

Însă, dacă stai puțin să analizezi lucrurile, vei observa că nu schimbările majore, pe care ne este atât de dificil să le facem, sunt cele care contează, ci acei pași foarte mici pe care putem să ni-i asumăm zi de zi.

Care este însă acea mică schimbare care poate avea cel mai vizibil și rapid impact asupra vieții noastre?

Simplu: să nu ne mai găsim scuze, sau altfel spus nu mai amânăm lucrurile, să preluăm controlul, să acționăm!

Când suntem blocați într-o situație, relație sau carieră care ne fac nefericiți, cel mai ușor lucru este să găsim motive care să ne confirme lipsa de acțiune: “sunt prea în vârstă să-mi schimb cariera acum”, “nu pot să încep o afacere, nu am suficientă experiență”etc. Toate aceste scuze sunt de fapt niște temeri cărora le-am găsit o justificare.

Ce poți face?

Începe cu o listă de mici activități pe care le-ai tot amânat și încearcă să bifezi câte una zilnic. Fie că profiți de faptul că a venit primăvara și faci curățenie generală, adică arunci toate lucrurile pe care nu le mai folosești, dar le păstrezi din inerție, fie începi să te duci la sală, fie citești în fiecare seară zece pagini dintr-o carte, fie încerci ca măcar două zile pe săptămână să nu mai rămâi peste program la muncă, orice mică acțiune asumată în mod constant se transformă într-un obicei.

Nu uita că ceea ce contează cu adevărat este că acționezi, nu rezultatele perfecte.

Iar când te temi de consecințele acțiunii, gândește-te cum ai răspunde la următoarea întrebare: “Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă fac asta acum?”. Dacă privești lucrurile obiectiv, orice inconvenient ar apărea, cu siguranță nu-ți va fi mai rău decât în prezent. Acțiunea alungă anxietatea.

Și apoi imaginează-ți cum te vei simți în final: eliberat de anxietate, presiune, îndoială, teamă. Vei primi un boost de energie și încredere care te va face să continui ACȚIUNEA.

Tu cu ce începi?

Lasă un răspuns

Sidebar: