Despre succes, teamă, eșec și perseverență. De fapt, despre antreprenoriat

Ai ales să fii propriul tău stăpân și să devii antreprenor pentru că îți dorești o schimbare, un alt mod de viață în care să te bucuri de libertatea de a lua propriile decizii. Dar în același timp îți dorești și stabilitate financiară și să dezvolți o afacere de succes.

Cum poți să devii un antreprenor de neoprit și să-ți atingi toate obiectivele? Iată câteva aspecte la care să fii atent:

  • Nu există substitut pentru muncă

În ciuda tuturor reclamelor la programe spectaculoase care promit că te învață cum să câștigi mai mulți bani și să muncești mai puțin, nu există un astfel de secret. Când vorbim despre succesul pe termen lung, nu există scurtături.

Indiferent ce tactică adopți, ce sfaturi de la experți urmezi sau ce oportunitate prinzi pentru a avansa mai repede, tot trebuie să depui tot efortul de care ești capabil.

Nimic nu se întâmplă de la sine, doar prin străduință și muncă constantă poți determina lucrurile să se întâmple.

 

  • Nu deveni dependent de ajutorul experților

În prezent ai acces la sfaturi, strategii  și consultanță din partea experților chiar și de la celălalt capăt al lumii fără nici un efort, toate sunt la un click distanță. Ajutorul profesioniștilor în domeniu poate fi extraordinar pentru a-ți dezvolta afacerea, dar, în timp, poate deveni o capcană pentru că riști să devii dependent de opinia lor înainte de a lua orice decizie.

Trebuie să îți asumi deciziile și să mergi mai departe fără a aștepta binecuvântarea altcuiva pentru fiecare pas, trebuie să ai încredere în abilitățile tale și să privești sfaturile din exterior doar ca pe un plus.

 

  • Crede în propriul succes

Cărțile motivaționale ne spun “devenim ceea ce credem că vom deveni”. Nu este vorba de un secret magic prin care gândirea pozitivă ne aduce totul pe tavă în timp ce noi stăm degeaba, ci de faptul că dacă te gândești constant la un anumit scop, te vei îndrepta pas cu pas spre atingerea lui.

Ce ne spunem nouă înșine devine realitatea noastră, când ne convingem că ceva nu este posibil, ne creem o credință care ne afectează acțiunile ulterioare fără să ne dăm seama.

 

  • Înfruntă-ți temerile

Gil Eagles, orator motivațional, spunea: “Dacă dorești să ai succes, trebuie să fii dispus să te simți stânjenit”.

Nu vei avea niciodată succesul dorit și nu-ți vei atinge obiectivele dacă nu ești dispus să te confrunți cu temerile tale. Dacă vei rămâne în zona ta de confort doar pentru a evita frica îți împiedici singur propria dezvoltare, te autosabotezi și ratezi tot felul de oportunități. Nu vei face altceva decât să te simți frustrat, lipsit de putere și să-ți diminuezi încrederea în tine.

Nu este greșit să îți fie frică, greșit este să nu acționezi. Oamenii de succes acționează în pofida fricii.

 

  • Transformă eșecul în succes

Trebuie să fii conștient că dacă vrei să ai succes, inevitabil vei avea parte de eșecuri.

Eșecurile fac parte din drumul spre reușită, îți oferă cele mai importante lecții, îți indică ce îmbunătățiri trebuie să faci pentru a-ți atinge potențialul maxim.

Să nu eșuezi niciodată înseamnă să nu încerci, să nu îți asumi nici un risc, însă în mod automat vei reuși foarte puține lucruri.

“Succesul vine din eșec după eșec, fără să-ți pierzi entuziasmul.” Winston Churchill

 

 

Lasă un răspuns

Sidebar: