Tu cât timp faci networking?

networking

Timpul pare să fie astăzi resursa pe care nu o putem influența aproape în niciun fel, fiindcă nici nu putem cumpăra timp, nici nu putem face schimb cu cineva, cu atât mai puțin nu-l putem stoca.

6 ore și jumătate pe săptămână alocate networking-ului. Ți se pare mult sau puțin? Aceasta este media de timp investit în activități de networking, potrivit unui studiu realizat de Ivan Misner, studiu la care au răspuns peste 12.000 de oameni de afaceri din întreaga lume.

Cei care au petrecut pentru dezvoltarea relațiilor de networking 2 ore sau mai puțin pe săptămână, au afirmat că nu au înregistrat beneficii palpabile pentru afacerea lor.

În mod clar, acele persoane care au alocat foarte puțin timp acestei activități au simțit că networking-ul nu este un mod eficient de a-și dezvolta afacerile. La fel ca și în alte aspecte ale vieții, culegi ceea ce semeni, așa că nu e de mirare faptul că oamenii care nu au investit la fel de mult timp, nu au înregistrat aceleași beneficii. Există, așadar, o corelație directă între timpul acordat networking-ului și și cât de mult poți profita de pe urma lui, pentru business-ul tău.

Dincolo de declarațiile celor care au participat la studiu, există și alte lucruri mult mai concrete: persoanele care au alocat peste 6 ore și jumătate pe săptămână, au generat aproape jumătate din afacerile lor prin referințe și activități de networking.

Deci soluția este cantitatea corelată cu calitatea: dacă investești timp, înseamnă că îți pasă de oamenii din fața ta, că vrei să îi cunoști, să dezvolți o relație cu ei și că nu ești doar un distribuitor de cărți de vizită. Pentru că un alt factor cheie în succesul înregistrat prin intermediul networking-ului îl reprezintă accentul pus în primul rând, pe stabilirea relațiilor. Cu alte cuvinte, relațiile sunt mai importante decât tranzacțiile.

Și dacă nu stabilești relații puternice care chiar să funcționeze pentru afacerea ta, poți crede în continuare că networking-ul chiar nu contează ca să ai succes. Încrederea și bunăvoința sunt parte a capitalului social care energizează o relație de afaceri benefică pentru ambii parteneri.

În concluzie, există o corelație directă și liniară între timpul alocat și cantitatea de afaceri generată. Iar datele arată că timpul optim alocat networking-ului ar trebui să fie chiar mai mare, între 8 și 10 ore pe săptămână, pentru a genera majoritatea afacerilor din referințe și pentru a obține rezultate peste medie.

Ce ai zice să începi prin a-ți rezerva primele 2 ore de networking la unul dintre evenimentele noastre? Te așteptăm!

Lasă un răspuns

Sidebar: